Kérem szépen én utánanéztem, de a mi magyar nyelvünkben nincsen "dz" betűvel kezdődő szó, ezért úgy döntöttem, hogy ez lesz az a poszt, ahol bármit főzhetek! :) Mai receptem egy nagyon könnyen elkészíthető édesség, a rafaello házi készítésű változata. Ma a munkahelyemen körbekínáltam a kollégákat, és büszkén mondhatom, nagy sikere lett!! Igaz nagyon féltem tőle, mert az eredeti valami istenien finom, és attól tartottam, nem fogja elérni azt a színvonalat, de tévedtem, szerencsére sokkal finomabb lett. Óóó, és persze töményebb. Nem tudom miért, de valahogy a fogyókúrás receptek nem kerülnek a kezeim közé...:D
Lássuk hát a receptet:
Hozzávalók:
-másfél dl víz
-12 púpozott evőkanál cukor
-27 dkg tejpor
-20 dkg kókuszreszelék
-10 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
-mogyoró, mazsola, kesudió, pisztácia, stb. (én diákcsemegét vettem, ami egyrészt olcsó is volt, másrészt így az egyik felébe mazsolát, a másikba meg mogyorót tudtam tenni)
Elkészítés:
A vizet és a cukrot feltesszük egy nagyobb lábasban a tűzhelyre, és folyamatos kavargatás mellett addig melegítjük, amíg el nem olvad a cukor. Ezt hívjuk cukorszirupnak. Ezután levesszük a tűzről, és apránként belekeverjük a tejport. Fontos itt is a kavarás, mert könnyen becsomósodhat. Ha ez esetleg megtörténne, az sem olyan nagy baj, mert a kókuszreszelékkel együtt nem érződik a tejpor. A boltban sokat gondolkodtam rajta, hogy érdemes-e dupla áron márkásabb tejport venni, de végül összehasonlítva az összetevőit és a végeredményt, azt kell hogy mondjam, teljesen megfelel a Cora-s vagy egyéb olcsóbb márkatermék is.
Tehát miután benne van a kókuszreszelék is, az egészet beteszzük a hűtőbe, és körülbelül 2 óra múlva kivéve kis golyócskákat formázunk belőle. Közepébe tegyünk egy szem mogyorót, vagy bármilyen magot, forgassuk bele a kókuszba, és már el is készültünk! Hideg helyen tároljuk, mert könnyen elfolyósodhat! Kb. 30 darab lett belőle.
Jó étvágyat hozzá!
Elkészítési idő: 3 óra
Ár: kb. 1000Ft
Nehézség: Könnyű