Minden egyes alkalommal, amikor nekikezdek a főzésnek, már az első pillanatban elém kerül a probléma: nincs konyhai mérlegem. Ez eléggé nehézkessé teszi a különböző receptek pontos elkészítését, éppen ezért mielőtt a szobamérleg használatához vetemednénk, álljon itt egy hasznos kis átváltási táblázat!
Nincs is másra szükségünk, csak egy evőkanálra, és már mehet is a méricskélés!
Íme az átváltás mértékegységei:
1 púpozott evőkanál liszt = 2 dkg
1 csapott evőkanál liszt = 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál búzadara = 2 dkg
1 csapott evőkanál búzadara = 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál só = 2 dkg
1 csapott teáskanál só = 1 dkg
1 púpozott evőkanál cukor = 2 dkg
1 csapott evőkanál cukor = 1,5 dkg
1 evőkanál olaj = 1,5 dkg
1 evőkanál vaj = 2,5 dkg
1 evőkanál zsír = 2,5 dkg