Elérkezett az idő, hogy újra egy levest készítsek. Kicsit hasonlít a raguleveshez, de több gombát kell bele rakni, így sokkal erőteljesebben érződik az íze. Szerintem nagyon finom lett, érdemes kipróbálni!!
Hozzávalók:
-23-30 dkg csiperke gomba
-egy kis fej vöröshagyma
-2 evőkanál olaj
-másfél liter víz
-egy közepes sárgarépa (esetleg fehérrépa)
-egy csokor petrezselyem
-egy doboz tejföl
-egy evőkanál liszt
-só, bors, citromlé
Elkészítés:
Először a zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk, feldaraboljuk a petrezselymet.
Egy közepes lábasban felhevítjük az olajat, a hagymát sűrű kevergetés mellett, kis lángon megpirítjuk (kb 4 perc alatt). Ezután beletesszük az összes zöldséget, és addig pirítjuk, amíg a gomba egy kis levet nem ereszt, majd felöntjük a vízzel és fűszerezzük a levesünket (só, bors, petrezselyem). Én beletettem egy fél szál fehérrépát is, de egészben, mert én nem szeretem, de ha belefő íz íze, fel tudja dobni a levest. Miután teljesen megpuhultak a zöldségek, jöhet a sűrítés, azaz a tejfölbe belekeverjük a lisztet, ezt pedig beletesszük folyamatos kevergetés mellett a levesbe.
Aki dúsítani szeretné a levest, tehet bele egy kis tésztát, vagy virslit (elég a rántás előtt), így sokkal laktatóbb lesz. Ízesíthetjük citromlével is.
Kellemes falatozást kívánok! :D
Elkészítési idő: másfél óra
Ár: kb 600 Ft
Nehézség: könnyű