Kezdő szakácsok ABC-je...

Több dologban vagyok még kezdő 25 évesen Ezek közé tartozik a főzés is. Úgy döntöttem hát, hogy a modern technika segítségét veszem igénybe, és elindítom életem első blogját. Minden héten elkészítek egy ételt, mégpedig abc sorrendben, így terveim szerint a zs betűnél már profi szakács leszek! :) Kedves olvasók, legyenek a kuktáim 44 ételen keresztül!

Friss topikok

  • anita2626: Kedves Gasztroblogger! A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valami... (2011.05.19. 16:09) Erdei gombaleves
  • Koky_: Imádom! Minden nap veszek egyet, igaz, elég kevés helyen látok, vagy már elfogytak addigra :) (2010.06.08. 08:56) A tavasz legjobb édessége: Pöttyös Guru
  • kókuszoscsemege: @*Carrie*: engem nem emlékeztet senkire, szerintem ez lehet a válasz;) Üdv itt a blogomon!! (2010.01.10. 20:26) Kedvenc gasztro filmjeim, jeleneteim
  • kókuszoscsemege: @hzizi: Köszi!:) Én is pont ma ettem egy nagy tányérral! (2010.01.07. 16:59) Bolondított raguleves
  • Zuzuka: nem vagyok kezdő háziasszony, de az alapmű megvolt, megvan, kicsit már viseltes... a kilókat vis... (2009.12.28. 08:58) Csodálatos Karácsonyt Mindenkinek!!!!

Linkblog

Debreceni paprikás krumpli

2010.01.13. 22:32 | kókuszoscsemege | Szólj hozzá!

Debrecenbe kééé-neee-menni....:)De legalábbis főzni kéne valamit, ami dé betűvel kezdődik. Mivel tegnap eldöntöttem, hogy elég a hideg vacsorákból és a melegszendvicsből, ezért a kezdő szakácsok alap ételét készítettem el: a jó öreg paprikás krumplit. Azt tudni kell rólam, hogy húsimádó vagyok, mint Döme a Gazstropuccsból (Paprika Tv), aki legszívesebben szülinapjára is egy rúd kolbászt vagy egy oldal szalonnát kérne..:D Naszóval gondoltam én is teszek bele többféle finomságot is, név szerint: debreceni párost, paprikás diákcsemegét és virslit.

Hozzávalók tehát:

-másfél kg krumpli

-egy evőkanál őrölt pirospaprika

-só, bors, örölt fűszerkömény

-egy pár debreceni páros

-10 dkg szeletelt kolbász (én diákcsemegét vettem, de a lényeg, hogy minél fűszeresebb, paprikásabb legyen)

-egy pár virsli (ár-érték arányban a Saga "Falni jó" füstölt virslije a legjobb)

-egy-egy kisebb fej lila- és vöröshagyma

-egy evőkanál étolaj

Elkészítés:

A hagymát apró-pici darabokra kaszaboljuk, felszeleteljük a húsféléket, megpucoljuk a krumplikat és kis kockákra vágjuk. Ezzel meg is volnánk az előkészületekkel.

A hagymát egy nagyobb lábasban megpirítjuk egy kis olajon, majd beledobjuk a kolbász-karikákat. Néhány perc múlva, ha már kicsit kisült a zsírja, félrevesszük a tűzről az edényt, és beleszórjuk a pirospaprikát, a köményt, majd felöntjük egy kis vízzel. Ekkor jöhet bele a krumpli, a só és a bors, ez utóbbiakat ízlés szerint. Én kicsit kevés sót tettem bele, mert azt nem vettem figyelembe, hogy a krumpli sok sót szív fel. Végül felöntjük annyi vízzel az egészet, hogy ellepje a krumplit.

Kis lángon úgy háromnegyed órát főzzük, de közben nem árt kóstolgatni, mert minden attól függ, hogy mekkora darabokra vágtuk a krumplit. Ha kisebbekre, hamarabb megfő.Végül beledobjuk a debreceni és a virsli szeleteket, és pár percig még így főzzük.

Óriási adag lesz belőle, előre szólok, vacsorára fogyott 4 tányér, másnap ebédre 2, és még estére is maradt!! :)

Friss fehér kenyérrel a legfinomabb!

Jó étvágyat mindenkinek!

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Ár: kb. 800Ft

Nehézség: Könnyű

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kuktakukac.blog.hu/api/trackback/id/tr181670771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: olcsó krumpli könnyű főétel kolbász virsli
süti beállítások módosítása